1 Mart 2016 Salı

Salıyı Sallayan Blog :) #1





   Uzun bir süredir üyesi bulunduğum tüm sosyal mecralardan gerek etiketlenmek gerek mimlenmek suretiyle istekler alıyorum :) Bir çok arkadaşımın beni mimlediği haftanın bloğu uygulamasını "Salıyı Sallayan Blog" yazı dizisiyle kendi bloğumda başlatıyorum. Bundan sonra seçtiğim hakkıda düşüncelerimi belirttiğim her bloğu hem iyi hemde kötü yönleriyle ele alacağım. Kötü demeyelim de bana uymayan yada naçizane tavsiyelerde bulunduğum bir kaç kelime de söyleyeceğim. Böyle söyleyince de bir an kendimi blog eleştirmeni gibi hissettim. Yanlış anlaşılmasın öyle bir niyetim yok. Sadece kendi görüşlerim bunlar yanlış anlaşılmasın.

   Bu mim'i kim başlattı bilmiyorum ama benim için bu uygulamanın kurucusu DeepTone - Sade ve Derin'dir. Blog dünyasında bulunduğu süreç içerisinde yeni blogları destekleyen, tanıtan ve bunu karşılık beklemeden yapan biri olmuştur kendisi.

   Bende belirtmek istiyorum ki, bu platformda adını yazdığım, sözünü ettiğim hiçbir blog yazarı arkadaşım karşılık beklediğimi düşünmesin. Ben seni yazdım sende beni yaz diye değil, ben bu yazarı okuyorum beni takip edenler de okusunlar diye yazıyorum. Bilinsin ve sorumluluk hissedilmesin. Sevgiler..

   Gelelim bu hafta sizler için seçtiğim o güzel bloğa :)

   "Cafe Tigris" diye bilinen "tigrisdriver.blogspot.com.tr".
Bir blogtan beklentiniz nedir tam olarak? Bir blog yazarı size ne vermelidir? Ne istiyorsunuz ondan? Şiir mi? Yemek tarifi mi? Kitap mı? Kahve mi? Kişisel yazılar mı?
   Heh işte aradığınız burada. Sevgili Cafe Tigris benim adıma bir blogtan beklediğim herşeyi bana sunuyor. Ben sıkılgan bir insanım. Çabuk sıkılıyorum. Eğer bir blog hep edebiyat içerikliyse, hep aynı şeyler varsa çok uzun süre kalamıyorum nedense. Ama Cafe Tigris'in bloğunda şiir okumaya başlayıp mutfakta tarif denerken buluveriyorum kendimi. Birde herksin sıkıldığı sendromlu Pazartesileri bizlere "Nostaljik Pazartesi" olarak sevdirmeyi başarabilen kişidir o.  Bir denemelisiniz mutlaka. Cafe Tigrisin bloğunda daldan dala sekmelisiniz.
   Birde benim bir blogta aradığım şey Blog Arşivi oluyor. Çok seviyorum kullanışlı ve kolay olduğunu düşünüyorum. Girdiğim her blogta arama çubuğunu değil blog arşivini kullanıyorum. Benim gibi düşünenler için Cafe Tigris'in dünyasında da bu var ve blogta gezinmek daha kolay hale  geliyor. Ama naçizane benim için blog arşivini biraz daha üst sıralara alabilirsen çok sevinirim sevgili Cafe Tigris :)
   Seviliyor ve okunuyorsun :)

   Güzel Günler Sizin Olsun...














24 yorum:

  1. Bu hafta noluyor yahu. Doğum günüm geçeli kaç gün oldu. Dün bugün kutlamalar blogger dostlarımın haftanın bloğu seçmesi. Sen ve Semih keçecioğlu seçmiş;)) piyango bileti alacam bu haftanın var bir hikmeti. Çok teşekkür ederim . Ben de seni be blogger dostlarımı çok seviyorum ;))
    Blog arşivim eşde olmayan nedenlerden dolayı aşağılara kaydı. Hemen dıruma el atıyorum sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş doğum günü hediyesi gibi olmuş o zaman. Çok severek okuyorum ve takip ediyorum bloğunu. Şanslı bir haftadasın :) Az bile seçilmişsin fazlasını hakediyorsun bence :) Eleştiri olarak algılama sakın beni bu benim tercihim sadece :)

      Sil
    2. Yanaklarım kızardı vallahi ;)

      Sil
  2. Cafe tigris adıyla münhasır bir blog. Bir kage de buluşuyoruz sanki o sıcaklığı veriyor di mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Dediğim gibi sıkıcı değil arkadaşlarla bir araya gelip muhabbet eder gibi samimi ve içten severek takip ediyorum gerek instagram olsun gerek blog olsun :)

      Sil
    2. Çok seviliyorsunuz güzeller ;))

      Sil
  3. 2007 yılından beri blogları takip ederim. Ama genelde bir çoğu yemek ve makyaj blogu. Özgün blog bulmak çok zor. Blog deyince aklıma, günlük gelir. Kişinin o gün düşündüğü, o gün yaptığı ya da o gün yazmak istediği şey..Belki de paylaşmak istediği güzel bir video, yazı vb.. Eskiden bloglarda hikayeler yazardık. Artık ne yazan var ne de okuyan. Bloglar farklı amaçlar için kullanılıyor artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog takipçisiydim bende zamanında ama bu dünyaya bir kaç kere giriş yapsamda hep çıkışım oldu ne yazıkki. Söylediğine katılmamak elde değil. Günlük karıştırmayı çok seven bir insan olarak ben blog yazarlarının hayatlarını, düşüncelerini, hissettiklerini okumak onlarla paylaşmak ve birlikte üzülüp birlikte gülmek istiyorum. Yemek ve makyaj blogları için sözüm meclisten dışarı çok kaliteli içerik üretenler var elbet ama çoğu reklam odaklı olmuş. Bedava ürün gelsin öveyim de öveyim. Yada bumerang aracılığıyla alınan reklamlar birçok blogta var. Olmasın demiyorum amenna olsun. Ama bir bakıyorum ki blog yazarı o ay hiçbir şey paylaşmamış kendisine ait. Özgün bir içerik yok ama reklam var yayınlanan. Ticari amaçlı blogları çok takip etmeyi de sevmiyorum. Hikaye kısmı ile de ilgili birşeyler söylemem gerekirse biz 22 blogger 1 hikaye uygulaması başlattık sayımız 16-17 ye düştü. Bende hikaye yazmak paylaşmak istiyorum ama ne yazık ki :) Belki bu talebini biraz da olsa ben karşılarım ilerleyen zamanlarda :)

      Sil
    2. Buyrun vafeme o halde , anlatacak hikaye bitmez ki bende ;))

      Sil
    3. 22 blogger 1 hikayeyi takip etmiştim.
      Çok sevinirim.

      Sil
    4. demli Hayat'ın "Blog deyince aklıma, günlük gelir. Kişinin o gün düşündüğü, o gün yaptığı ya da o gün yazmak istediği şey.." cümlelerine harfiyyen katılıyorum. Blog okumayı çok seviyorum. Feyz alıyorum. Çünkü içtenlikle paylaşımlar yapılıyor.

      Sil
  4. Vay vay vay Fiyonk!cum, Tigris güzel seçim, severek takip ediyoruz ;)

    YanıtlaSil
  5. Kestane şükür katıldın sen de bize :))
    Tigris ne diyim maşallah ne güzel bir doğum haftası doğum ayı oldu her yerdesin :))
    Ama hakediyor değil mi!
    Eline sağlık cnm güzel seçim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim can dostlarımmmm ;))

      Sil
    2. Benim yorumlarım neden gitmiyor DağınıkAnne'm yaa :(
      Kesinlikle hakediyor şüphesiz :)
      Biraz geç oldu ama yine eski aktif günlerime dönüyorum inşallah :)

      Sil
    3. Hadi Kestane bekliyoruz ;)

      Sil
  6. Bence de hakediyor Tigris. Anlatım çok güzel olmuş,

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir insanı tanıtıyorsun.

    YanıtlaSil