1 Şubat 2016 Pazartesi

22 BLOGGER 1 HİKAYE BÖLÜM - 9: SEN KİMSİN?


   22 BLOGGER 1 HİKAYE 

BÖLÜM - 4: OYUNCU (NEŞELİ KİTAP VAGONU)
BÖLÜM -5: UYANIŞ (DAĞINIK ANNE)
BÖLÜM -6: TANI (KORE FENOMENİ)
BÖLÜM -7: KAYBOLUŞ (KİTAP CUMHURİYETİM)
BÖLÜM -8: AVCILAR (HER ŞEYDEN KONUŞMALI)
BÖLÜM - 9: SEN KİMSİN? (KESTANE FİYONK)



   Skygge sürüleri, evrendeki anıların kişilere bağlı kalmasına yardımcı oluyorlardı. İnsan anılarıyla ne yapabilir ki?
   "Anılara bağlı kalmak mı? Hah.. Çok saçma.." diye mırıldandı. Silip atmıştı kafasından tüm güzel anılarınını ve sadece insanların hatıralarını yok etmeye adamıştı hayatını. Anılar olmayacaktı hayatta.
   "Benim anılarım yok işte. Yok! Ben yaşamayı başarıyorum. Benim güzel anılarım yoksa kimsenin olmayacak. Anılar olmayacak. Hepsi benim emrime girecek ve ben kendi dünyamı kendim kuracağım." 
Bu kadardı. Tek istediği buydu işte. Bu gece tüm hatıraların toplanacağı geceydi. Beklediği gün gelmişti ve Skygge sürüsü savunmasız ve aptal varlıklardan başka bir şey değillerdi. Onları bertaraf etmek için hiç bir engeli kalmamıştı artık. Çünkü Lexi kendini bilmiyordu. Yıllardır onun anılarıyla oynayarak delirtmişti onu ve hepsi bugün içindi. Skygge sürüsü o baş belası olmadan kendini savunamazdı. Lexi'ye ihtiyaçları vardı ama artık o hiçbir şey hatırlamayan anıları bile olmayan boş bomboş bir yaratıktı.
İstemsizce kıvrılan dudakları bir gülümsemeyi andıran hırsla birleşerek gözlerindeki parıltıda buluştu. Chet bir sigara yaktı, herşey istediği gibi olacaktı. Hiçbir engel kalmamıştı. Olacaktı..

.....



  
.....
   "Alexis.."
   "Alexis.."
   "Aleex.."
   "Aleeeeexx..."

   "Nasıl olur bu? Alex.. Nasıl nasıl..?" diye haykırdı Chet.
   Nasıl olur da Skygge sürüsünün tuzağına düşerlerdi. Ava giderken avlanmak böyle bir şey miydi? Alex.. Ekibindeki en parlak adamını, avcısını nasıl kaybederdi. Yıllarını amaçsız ve eroin bağımlısı bir sapkın olarak geçiren bir adama Skygge sürüsü ne verebilirdi ki?

   Eroinman bir adama hatıralarını geri vermiş olamazlar ki. Hem verseler ne olacak? Şimdiki hayatından çok memnun o. Her yere elini kolunu sallayarak giriyor, her istediğini elde ediyor, hatıralarını istemez ki o. Skygge sürüsü avlamanın, onların o saçma anılara sadık kalarak kulakları tırmalayan göğü yırtarcasına attıkları çığlıkların verdiği hazzı ve gücü ona hiçbir madde veremezdi. İstemezdi zaten anılarını.

   En yakın adamımı, en güvendiğim adamı aldı benden.
   "Oğlum.. Alex.." diye inledi. Chet lanet olası hayatında tek hatırlamak istediği anıyı hafızasının tozlu raflarıda bırakarak intikam yemini etmişti. Şimdi de oğlunu almıştı o lanet kız.

   "Lexi denen o kız yüzünden! Seni mahvedeceğim adi kaltak. Sevdiğin ve sana sadakatle bağlı o adamı, kız kardeşini, karnındaki o piçi gözlerinin önünde, anıların gözlerinin önünden bir film şeridi gibi geçerken öldüreceğim hepsini. Yeminim olsun bu intikam oyununu artık eğlenmek için değil, senin sonunu getirmek için oynayacağım ve sen bir ömür bu anılarla yaşamaya mahkum olacaksın. Gözleri gözlerine değen tüm sevdiklerinin sana son bakışlarını unutamayacaksın. Sen.. Sen Lexi.. Kendi anılarının, kendi hayallerinin, kendi bedeninin katili olacaksın." diye haykırırken sesi boşlukta acı acı yankılanmaya devam ediyordu..

.....



.....

   "Ablanı nasıl kontrol altında tutmayı başaramazsın Melanie!"
   "Rhett.. Ben.. Ne olduğunu anlamadım, birden bire üzerime atıldı ve dışarı çıktı. Bir anlık şokla ne olduğunu anlayamadan Lexi gitmişti bile.."
   "Melanie onun bu gece dışarıda olmaması gereken tek gece. Avcılara kafa tutabilecek kadar güçlü değil. Avcılara kafa tutabileceğinin farkında bile değil. O kim olduğunu bile bilmiyor."
   "Ah Lexi.. Neredeydin seni çok merak ettik." diye sevinç çığlıkları atarak kapıya koştu Melanie.
   "Lexi.. Sevgilim.. Neredeydin? Çok merak ettik seni.."
   "Rhett kimim ben? Söylesene bu yaşadıklarım gerçek mi? Bütün bu insanlar, kırılan kalpler benim eserim mi? Kimim ben Rhett?"dedi ve bayılmıştı.

   Lexi'yi yatağına yatıran Rhett, sırları dökülen aynada oluşan yansımasını gördü. İşte böyleydi Lexi'nin hikayesi. Puslu.. Eski televizyonlar gibi karıncalı.. Bir var bir yok.. Kim olmak istiyordu? Neyi yaşamak istiyordu? Hayattan ne bekliyordu? Bütün bunlar Lexi de dahil hiç kimsenin cevaplayamadığı sorular olmaktan ileriye gidemeyen cümle müsvetteleriydiler. Aslında Lexi sadece seçse yetecekti. Rhett onun seçtiği hayatı yaşamaya hazırdı ama Lexi'nin babası annesini gözlerinin önünde boğduğundan beri yaşadığı bu kimlik bunalımları Lexi için hep bir kaçış yolu olmuştu. Ne zaman yorulsa farklı bir kimliğe tutunarak, farklı bir hayatın içerisinde yer buluyordu kendisine..

.....



.....


   Tüm Skygge sürülerini özgür bırakarak avcı olmayı denedi önce. Velius oldu ve vermeden almanın hazzını deneyimleyerek Skygge sürüsünü tekrar toplamak istedi. Avcı mıydı avlanan mıydı bilemedi. Adelyta oldu sonra. Tehlikenin, tehlikeli olmanın, gözü karalığın ve insanları aşağılamanın sınırlarını zorladı. Cilla oldu ve tek sorunu sivilceleri olan yaşayamadığı ergenliğini yaşamak istedi. Hiç birinde huzuru bulamadı ve karakter arayışı hep devam etti. Yunna oldu en son. Amacı huzurlu bir ev kızı olmaktı. Tek sorununun akşam yemeğinde ne pişireceğini düşünmek olmasını diledi ama hiç umduğu gibi gitmedi. Chet'in hain planlarından birisinin içerisinde buldu kendisini. Zaten yarım olan hafızasıyla sorunlu bir aile yapısının içerisine giriverdi. Oysaki huzuru bulacağına inanmıştı. Ama olmadı..  Boş bir sokakta, bir kaldırımın üzerinde bir kabustan uyanırken buluverdi kendini ve her uyanışında yanı başında olmaktan, onu bulmaktan ve aramaktan vazgeçmeyen Rhett'i..

   "Kim olmak istiyorsun söylesene!! Bu kadarı fazla artık! Seç yada yüzleş kendinle.." diye mırıldanıyordu Lexi...





    Kestane Fiyonk: Umarım hikayemi beğenirsiniz arkadaşlar. Biraz bekletmiş olsam da ilk hikaye deneyimim olduğu için hatalarım olduysa affola. Sıradaki arkadaşımız random.org aracılığıyla yapılan çekilişle KAĞIT SALINCAK olarak belirlenmiştir. Umarım keyifle okumuş ve beğenmişsinizdir. Sıradaki arkadaşa başarılar dilerim. Ben sıramı atlattım. Hadi kolay gelsin :)






40 yorum:

  1. Güzel bir bölüm olmuş,devamını merakla bekliyoruz.Eve geri dönmesi güzel oldu Lexi'nin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum devamını bende merakla bekliyorum :)

      Sil
  2. Gittikçe heyecanlanıyorum ben. Sıra ban ne zaman gelecek hem korkuyorum :( çok güzel bir bölüm olmuş bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıra geldiği zaman insanın beyninde şimşekler çakıyor, bir telaş alıyor insanı ne yapacağın ne yazacağım diye etekleri tutuşuyor :) Sıradaki arkadaşlara kolay gelsin :)

      Sil
  3. Emeğine sağlık. Diğer bölümü merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. Fiyonk!cuummm yazdığını görür görmez hemen okudum ki! Kalemine sağlık bence güzel devam ettirmişsin, telaşın boşuna imiş! Bağlantıları güzel yapmışsın, fantastik hava seyretmiş, diğer kişiliklerle ilgili hafif dokunuşlar falan gayet başarılı, kalemine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Kore Fenomeni, canım benim gerçekten keyif almana sevindim. Ben hala bu görüşte değilim ama beğenmen ve senin gibi güzel yazarların bunları söylemesi beni çok mutlu etti :)

      Sil
    2. Est. Benim için de ilkti, pek prof. Olmasamda kurguya yakın ilerlemen iyiydi, takdir ettim yani, emeğini özellikle :)

      Sil
  5. Blogunu çok beğendim hikayelerini en kısa zamanda okuyacağım :)
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum blogunu takibe aldım benimkine de beklerim sevgiler ^^
    tekboynuzlupanda.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmene sevindim sık sık beklerim :)
      Bende hemen ziyaretine geliyorum :)

      Sil
  6. Fiyonk!!
    Sıradakini seçtin mi :))) merak merak merak..
    Bu arada yazmayı unuttum, hikaye üzerinde titizlikle çalışman konuya duyduğun saygıyı gösteriyor ve sırf bu bile hikayene yansıyor :) Emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıradakini seçmiştim ve EQ çıkmıştı ama sağolsun Kore Fenomeni beni uyardı sanırım biraz gerilerde olmak istemiş yoğunluğundan dolayı. Çekilişi ikinci kez yaptım bu sebeple şimdi KAĞIT SALINCAK seçildi :))

      Sil
  7. Fiyonkcuğum beğendim hikayeni. Sonunda Lexi'nin kimliklerini tanıtman aklımıza takılan soru işaretlerini silmiş süpürmüş hemde yazacak arkadaşlarımıza ön ayak olmuş. Harikasın Fiyonkcuğum çok sevdim. Arada böyle hikayeler yaz :) Yazmaya devam. Kalemine ve yüreğine sağlık :)
    Sevgilerle... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim böyle güzel yazarlar benim yazdıklarımı beğenince çok mutlu oluyorum ben ya :) Sanırım yazmaya devam edeceğim ciddi anlamda :)

      Sil
  8. Eline sağlık Kestane! Birkaç kez okudum geçişleri atlamamak adına :) Bir yazıda baya bir karaktere değinmişsin. Yazımın çok hoş. İlk olmasına rağmen çok başarılı, ilk gibi durmuyor. Akıcı bir anlatımın var, iç savaşları çok güzel yansıtıyorsun!

    Yazmaya devam etmelisin bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni çok heveslendiriyor ve cesaretlendiriyorsunuz hepiniz bu güzel sözlerinizle.. Hele sen hele Kore Fenomeni :) Hikaye yazmaya teşvik oluyorum :D

      Sil
    2. Ol tabi fiyonk!sende ışık gördük biz ;)

      Sil
  9. yazan herkesi arastıracağım yakından. her hangi bir dergide yazıları denemeleri hikayeleri var mı diye... yine iyi yazılmış bir bölüm.. çember daralmakta Kitapçı Annem heyecan içerisinde sırasını beklemekte :) sahi sıra kimde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim neyim var neyim yok burada :) İlkokul ve lise zamanında okul dergisinde yazılmış ve rağbet görmemiş bir kaç şiir denemesi geçmişim var o kadar. İlkokulda 23 Nisan şiiriyle derecem olmuştu başarı sayılır mı bilmem :) Dergiler kitaplar bana uzak :) Bölümümü beğenmenize çok sevindim :) Sıra KAĞIT SALINCAK arkadaşımızda :)

      Sil
  10. Fiyonk bahaneyle tekrar okudum :D Sana diyorum, hikaye işine gir, yine bize hikayeler yaz :))
    Hikayemize heyecan katacak yeni bir olay eklemişsin ve sonda karakterleri toparlamana bayıldım, benim için kolaylık olacak :D
    Ayrıca ismimi gördüğümden beri elim ayağım titremekte :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok cesaretleniyorum gittikçe bu işi ciddi ciddi düşünür oldum :)) Faydam oldursa ne mutlu bana :)

      Sil
  11. Harika bir bölüm olmuş Kestane Fiyonk, ellerine ve hayal gücüne sağlık :) Herkesin söylediği gibi kişilikleri tek tek anlatman hepimiz için çokça kolaylık sağlayacak. Sıranın benden geçmiş olmasının rahatlığıyla okuyorum artık yeni bölümleri. Bakalım Kağıt Salıncak nasıl devam ettirecek, merakla bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim :) Önceki bölümlerde bir kopukluk oldu gibime geldi bir toparlamak istedim. Sonra da yazacak bir şey kalmadı gerçi :(

      Sil
  12. Hikaye cidden değişiyor, elden ele gittikçe herkesin hayal gücü süzgecinden geçip daha da mükemmelleşiyor VE BEN KORKUYORUM... Çok harika bir bölümdü, okurken nefesimi tuttuğumu ancak bölüm sonunda fark ettim... Gerçekten muhteşemdi, eline sağlık *w*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok mutlu oldum beğenmene çok sevindim :) Beğenilmeyecek, yapamayacağım diye çok korkuyordum :)

      Sil
  13. vay beeee sen de usta öykücü çıktın başımızaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DeepTone ! Beğendin mi gerçekten? Senden uzman görüşü alayım ben. Benden öykü yazarı olur mu ne dersin?

      Sil
  14. Tamam kendi bölümümü yazarken geri dönüp kontrol edeceğim bölüm belli oldu :) Karakterleri toparlaman çok güzel olmuş. Fantastik kurguyu bile toparlamışsın. Çok da güzel yazmışsın eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiim :) En azından işe yarar bir bölüm yazmaya çalıştım :)

      Sil
  15. ya naptınız siz ama ya, her bölümden sonra daha fazla merak eder halde bırakıyorsunuz insanı, emeğinize , yüreğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık canım okurken çok heyecanlandım gerçekten sonunu çok güzel bağlamışsın bence. Çok çok merak ediyorum diğer bölümü bakalım nerelere gidecek :) tekrar ellerine sağlık.

    Not: Bebek mi? way kimden acaba çok meraklandım bak şimdi. Kolay gelsin şimdiden Kağıt Salıncak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni heyecanlandırabildim mi gerçekten :) Ne mutlu bana :) Çok teşekkür ederim. Heyecan dorukta :)

      Sil
  17. Ayyy ben yogunlugumdan kacirmisim herseyi, ben cekilmisim, sonra degistirilmis de haberim bile olmamis:) Bazi bölümleri de kacirdim zaten, okuyamadim, hepsini bastan almam lazim tek tek. Hepinizin kalemine saglik, senin de kestane fiyonk. Kusura bakmayin zaman ayiramadigim icin (bazen katildigima pisman oluyorum)...telafi edicem ama:) Cok selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet hemen el attım EQ! hatun söyledi yoğunum diye çekiliş yenilensin dedim :))))

      Sil
    2. Ne kusuru estağfirullah :) Telafi edeceğine hiç şüphemiz yok sabırla bekliyoruz :)

      Sil
  18. Ay bu bölümde çok hoş olmuş :
    Ellerine sağlık bakalım kızın başına daha neler gelecek :)

    YanıtlaSil
  19. Uzun bir ara vermiştim. okumalara tekrar dönmek güzel oldu. Anne adayımız bundan sonra bakalım neler yaşayacak. Kaleminize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  20. Heycan verici bölümlerden biri, tebrik ederim sizii, cok guzel olmus merakla diğer bölüme geçiyorumm

    YanıtlaSil