15 Ocak 2016 Cuma

Ayrılık Üzerine..





   Birkaç gündür yazı yazamıyorum. Müstakbel Ex'in dayısı yanlış hatırlamıyorsam Pazar günü bizi yüzleştirmek istediğini, benim dayım aracılığıyla bana söyledi. Ben ise o adamla asla yüz yüze gelmek istemediğimi ve dayı isterse onunla başka bir zamanda görüşebileceğimi söyledim. Çarşamba günü Ex'in dayısı ile görüştük. O öyle bir dayı ki, toplumda sözü geçen, bilmem hangi partide statü sahibi ve en önemlisi Ex'in babasından daha çok saydığı ve gözünden düşmekten korktuğu mühim bir şahsiyet.

   Dayı olanı biteni öğrenince çekiyor Ex'i bir kenarıya, gel bakalım oğlum böyle böyle şeyler olmuş demesine kalmadan Sevgili Bay Ego kendisini aklayabileceği kadar aklayarak, şahsımı çamurlara sokup sokup çıkartıyor. Ayrılık döneminde beklediğim şeyler zaten bunlar benim. Dayı bana sorduğunda bir de ben anlatıyorum olanları ve net bir şekilde bittiğini söylüyorum. Üstüne basa basa "BİTTİ!" diyorum. İçimde bitti..

   Paçaları tutuşuyor Müstakbel Ex'in tabii. Onun her zaman arkasında olan, her hatasına göğüs gererek onu destekleyen, her hakaretinde affeden, her hatasında özürlerini kabul eden birini kaybetmek gerçekten canını acıtıyor olmalı. Hakaretleri ve suçlamaları bir anda dönüveriyor aşkımlı, canımlı, cicimli mesajlara başlıyor. Bu mesajları yazarken bile egosundan ödün vermediği gibi, inceden inceye suçlamalarına da devam ediyor. Vaatler hep aynı. 'Sen gel aile terapistine gideceğiz, sen gel daha güçlü başlayacağız, sen gel gündüze geçeceğim, sen gel şunu yapacağım, sen gel böyle olacak, bla bla bla..' Her zaman duyduğum vaatler, her zaman duyduğumuz sözler ama icraat yok. Hal böyle olunca, zamanla bu adamın söylediği sözlere itibar etmez oldum. Her ne kadar o bunu göremese de kendince özür dilediğini düşünüyor.

   Öyle ki ÖZÜR DİLEMEK bir insanın ağzından çıktığı zaman, karşıdaki kişinin yüreğinde en adi küfürleri gölgede bırakabilen bir hakaret olmamalı..

   Ayrılığa karar verdiğim süreç boyunca Müstakbel Ex'e ve attığı mesajlara hiçbir şekilde cevap vermedim. Bana şahsi eşyalarının yerini sorduğu mesajlarına da sadece kavga çıkmasın diye kısa ve net cevaplar vererek, ne konuşmaya ne de tartışmaya giden yazışmalara kapı aralamadım. Türlü hakaretler ve suçlamalar içeren mesajlar aldım ama istikrarlı bir şekilde sessizliğimi korumaya devam ettim. Ex için konuşmanın güzeli çirkini yok ne yazık ki. İrtibat halinde olmak onun için en önemlisi. Bu kalp kırarak olmuş yada gönül alarak olmuş farketmiyor Ex için. Bu sebeple beni tahrik edebilmek için elinden geleni yapıyor ve ağzına geleni söylüyor.

   Müstakbel Ex bir mesajında 'KestaneFiyonk bağırsın çağırsın hakaret etsin, garibim Ex sevgisinden hep sussun hep aynı sahne.' yazmış. Adam hala farkında değil yaptıklarının, söylediklerinin ve hissettirdiklerinin. Hala kendisinin mağdur olduğunu iddia edebilecek kadar cüretkar sözler sarfedebiliyor.

   Ayrılırken dürüst olmak en önemlisi. Artık son noktaya gelmişsen ve artık bitirmeye karar vermişsen, senin haklı olmuş olman yada haksız olman neyi değiştirir ki? Annene, babana, dayına veya herhangi birine olaylar örgüsünü anlatırken, 'O şunu yaptı, bunu yaptı, böyle dedi..' diyorsan eğer 'Bende bunu yaptım, bende şöyle söyledim.' diyebilmelisin. Bunu söyleyebiliyor yada söyleyemiyor olmanın ve söyleyiş tarzının bir karakter meselesi olduğunu burada söylemeyeceğim.

   Güzel Günler Sizin Olsun..








25 yorum:

  1. Hayırlısı olsun Kestane Fiyonk üzüldüm :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NeşeliKitapVagonu sağol ama üzülme herşeyin hakkımızda hayırlısı. Nasipten öte köy yok :)

      Sil
  2. Dik duruşunu koru ve her zaman sana doğru geleni yap. O zaman mutlu olacağına inanıyorum Fiyonk. Allah sabredenlerle beraberdir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman kendi doğrularını savunan bir insan olarak şimdi de bana doğru geleni ve kendime iyi geleceğini düşündüğüm şeyi yapıyorum. Bu yüzden olsa gerek pişmanlık duymuyorum :) İnnallahe Meassabirin :)

      Sil
    2. Bu arada mimledim seni canım ^^

      Sil
    3. Ovv.. İlk defa mimleniyorum. Hemen gidip bakıyorum ve cevaplıyorum :)

      Sil
  3. İnşallah hakkında en hayırlısı olur Kestane Abla, Allah büyüktür elbet ferah günler de gelir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım. Bir imtihandı geçti.. Geçiyor.. Geçecek.. İnşallah :)

      Sil
  4. Herşeyin hayırlısı olsun. Sen kendini bozmadan mantıklı davranıyorsun. Karşı tarafta öyle davransa keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes aynı tıynette olsa zaten bunca sorunlar çıkmazdı. Keşke evliliğimizde olmayan saygıyı bitirirken bari olsa görebilsek..

      Sil
  5. hayırlısı kestane fiyonk ama işin içine aileler girdi mi, bir de suçlama tarzı yaklaşımlar oldu mu sadece ikiniz aranızda olsaydı belki şans olurdu, büyümezdi ama şimdi çok dallanmış, budaklanmış. Aileler de üzerine düşen son görevini yerine getiriyor, sen bilirsin, eğer öfken varsa biraz zaman iste, fikrin değişebilir ne bileyim, hayırlısı gerçekten de ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim bu sorunumuz sürekli zirvede olan bir durumdu zaten. Ne zaman kavga etsek Ex hem annemi arar gelin alın kızınızı boşuyorum der sonra annesini arar boşanıyoruz yanımda olun der hemen kaynanamlar anlaşmaya gelmek için pürheves atılırlar ortaya sonra Ex pişman olur ortalık ayağa kalktığıyla kalır. Dinen beni iki kere de boşadı zaten. Öfkeliyken karar alan bir yapıya sahip değilim özellikle evliliğimde öfkeliyken karar almadım hiç. Bu kararımı da sakin kafayla ve tabiri caizse incir çekirdeğini doldurmayacak türde bir olay sonucunda aldım. Hayat bu bize neler getireceğini bilemeyiz. Nasipten öte köy yok her zaman söylerim. Tabi ne olacağı belli olmaz ama yine de şu an böyleyim. Ne yazdım ama :D Hayırlısı inşallah :):)

      Sil
    2. Hayırlısı olsun o zaman Kestane Fiyonk ;)

      Sil
  6. Herşeyde bir hayır vardır , bakalım mevlam neyler neylerde güzel eyler . Mutlu günler seninle olsun ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın :D Herşeyin hakkımızda hayırlısı inşallah :) Biz sırtımızı Rabbime dayadık, O'na el açtık.. Gerisi O'na kalmış. Hayırlısı.. Mutlu ve güzel günler hepimizin olsun :D

      Sil
  7. Zor zamanlarmış yaşadıkların. İnşallah hakkında en hayırlısı olur. Hani demişsin ya incir çekirdeğini doldurmayan bir olayda ayrılık kararı verdim diye, o işte minicik şey bir anda keskin bir bıçak gibi bütün bağları koparıyor. Belki bardağı taşıran son damla. Hayat bizim ve çok kıymetli, kimsenin hoyratça harcayamayacağı kadar kısa... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşılabilir olmak çok güzel bir şey. Her ne kadar bunun için mi diye tepkiler almış olsamda o benim bardağımı taşıran son damla idi. Tüm birikmişlerin patlaması ve tüm duygularımı, bağlarımı seninde dediğin gibi bıçak gibi kesen son noktaydı..

      Sil
  8. Nedenini bilmesem de bir ayrılık olduğuna üzüldüm umarım hayırlısı bu olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılığın kendisi üzücü ve yıpratıcı olmasına rağmen bazen elden başka birşey gelmiyor. Umarım hakkımızda hayırlısı budur :)

      Sil
  9. Kendi yaşadıklarınızı siz cok daha iyi bilirsiniz. Naçizane benim bildiğim karı-koca arasına aileler girmez, girmemeli. Karsı Tarafın babası ya da dayısı araya girip ne yapabilir ki. Onemlı olan karı koca kendı aralarında konuşabiliyor mu? Konuşmalar özürler ya da şikayetler ne kadar samimi? Bunu ancak o iki Kışı bilir. Belki evlilik terapisti olabilir ama her terapiste de gidilmez bence. Ben evlilik içinde iki kişinin duygularının belirleyici oldugunu düşünürüm. Eger Işık varsa bunu ancak sız ikiniz halledebılırsınız, sen bilirsin ama ilerisi için tüm alternatifleri denedim artık Boşanmalar başka çare kalmamıştı diyebilmek için terapiyi deneyebilirsiniz diye düşündüm. Ama aile baskısından degıl samimi oldugu be sevdiği ıcın özür dilemeli. Hayırlısı olsun senin ıcın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun şu ki ben özürlerin samimiyetine artık inanmıyorum. Hata yaptım aman özür dilerim affeder mantığı çok kırıcı. Ağızdan çıkan sözler çıkmadan önce düşünülmeli. Aile baskısıyla olduğu zaman birkaç gün sürüyor hoşgörü sonra aynı tas aynı hamam devam ediyor. Hepimiz için Rabbim hayırlı ve güzel olanı nasib etsin.

      Sil
  10. Umarim hersey cok daha iyi olur onunla yada onsuz... beyninin bitirdigine kalbinde eslik ediyorsa umarim enaz hasarla atlatirsin...

    YanıtlaSil
  11. Akıcı bir yazı olmuş tebrikler.
    Bende sizi kendi bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
  12. unut gitsin artık boşver. uygun değil mişsiniz işte. pek sevmiyomuş o :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seven böyle yapmaz dimi? Dana işte hıh.. Unutucam geçecek inşallahh :)

      Sil