3 Ocak 2016 Pazar

İyi Hissetmek..


   Ben ajandasız mümkün değil duramam. 2016 gelmeden çok önce aldım ajandamı koydum çantama. Telefonumu unuturum, cüzdanımı unuturum, lenslerimi takmayı unuturum ama çantama ajandamı koymayı unutmam. Bir defter bir kalem muhakkak olur çantamda. Hele ki blog yazmaya başladım başlayalı daha fazla ihtiyaç haline gelmeye başladı bu durum benim için. Aklıma gelenleri hemen not etmezsem unutuyorum sonra ne yazacağımı da bilemiyorum haliyle :)

   Yeni bir yıla girmenin verdiği enerjiyle, tembelliği bir kenara bırakıp aldım elime kitabı. Tabi kitabımı okumayıp, kendi kitap ayracımı kendim yapayım dedim ve kendime bir kitap ayracı yaptım.
Etamin işini çok severim. Seccade işlemek çok uzun sürdüğü için sıkıcı gelse de böyle kısa süren işlemeler yapmak hoşuma gitti. Sürekli kendime uygun bir hobi arayışı içerisinde olduğumdan, bu aralar ufak ufak etamin işleri benim için oyalayıcı olacak, hem de seccade kadar uzun sürmeyeceği için hemen sıkılıp yarım bırakma durumum da söz konusu olmayacak. İlk deneme için gayet güzel oldu bence.




   Baktım bu tembelliğin sonu gelmeyecek, bende ödev bildim ve okumaya başladım. Psikoloji kitapları okumayı pek tercih etmedim bugüne kadar. Açıkçası bu kitap ilk sayfalarda beni yakaladı. Sanırım bana hitap ettiği için olsa gerek ilgimi çekti ve okumaya devam etmeye karar verdim. İçerisinde çeşitli testler var. Kitapta duygudurum bozukluğu yaşayan, hafif,orta ve ağır çaplı depresyon yaşayan kişiler üzerinde bilişsel terapinin işe yaradığını, hatta ilaçla tedaviye gerek kalmadan  tedavinin sonuç verebildiğinin gözlemlendiği belirtiliyor.
   Ben yaşadığım zor zamanlardan sonra profesyonel destek almaya karar verdim ve bir psikologla görüşmeye başladım. Doktorum yaşadığım orta çaplı depresyon durumunu atlatabilmem adına psikoterapinin yanı sıra ilaçla da tedaviye başlamayı uygun görünce ilaca da başlamış bulundum.
Yine doktorumun önerisiyle bilişsel terapi yöntemlerinden bahseden 'Dr. David Burns - İyi Hissetmek' kitabını okuyorum şu anda. Bu sürecin yavaş yavaş bana iyi gelmeye başladığını içten içe hissedebiliyorum.


   Kitabı okuduktan sonra kitap hakkında görüşlerimi dile getiren bir yazı yazmayı da düşünüyorum.
Mümkün olursa yazımda kitabın içinden bir kaç teste de yer vermek niyetindeyim ki sizler de bilişsel terapiye ilgi ve ihtiyaç duyabilir, duygu durumunuz konusunda ölçümler yapabilir ve kitabı okumaya başlayabilirsiniz.

   Bir de yıllardır bu konuda uzmanlaşmış sevgili blogger arkadaşlarım arasında defter tutanlar varsa, bizlere blog defteri organize etmek konusunda ufak tefek ipuçları verebilirlerse yorumlar kısmında çok sevinirim. Blog defterimi düzene koyduğumda ben sizler için bu konuyla ilgili de bir yazı yazmayı planlıyorum şimdiden.

   Güzel günler sizinle olsun...








13 yorum:

  1. İyi hissetmeye başladığını hissetmene çok ama çok sevindim.Umarım daha da iyi olur hissiyatın.
    Psikoloji kitabı deyince aklıma ilk "Terapistin Terapisi" gelir. Tanıdığım tanımadığım herkese %100 tavsiye ettiğim, edeceğim bir kitap. Hatta okuyan bazı arkadaşlarım baş ucu kitabı yaptıklarını bile söyledi. Sana da öneririm. Tabii bu okuduğundan sonra.
    Gülücükle Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fırsatta onu da sepetime atacağım notumu aldım. İyi hissetmek için elimden geleni yapıyorum ve eminim iyileşeceğim. Kendi yaralarımızı kendimiz sarmayı öğrendik çok şükür Rabbime sığındık. Güzel Geceler..

      Sil
  2. Bloğunuzu sevdim .
    Merakla kitap hakkındaki yorumunuzu da bekliyorum...takipte olacağım saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Takiplerinizde bu değerli yorumlarınızı da benden esirgemezseniz çok sevinirim. Düşünceleriniz benim için çok kıymetli..

      Sil
  3. Gecmiş olsun. Insanın hayatında oluyor böyle dönemler yardım alabildiğiniz ve kendinizi öi hissettiğiniz ıcın sevindim. Bir dönem kişisel gelişim konusuna merak salmıştım. Bu tarz kitaplarda onemlı olan okumalarınızın Kalıcı olması. Yani okuduklarımız okurken bizi etkiler ama Bir kaç hafta sonra unutulur. Bu durumda defter tutmanız iyi olur. Blog defterini ilk defa duyuyorum iyi fikir aslında hele benim gibi hayati ve Kafası darmadağın biri ıcın. Teşekkürler yazınız ıcın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapta da öyle belirtiyor. Sık sık okumalı ve öğrenilen teknikler hayatımızda uygulanmalı. Ruh halimiz belirli aralıklar kontrol edilmeli diyor. İnşallah bu dönemden sonra daha bilinçli olacağımı umuyorum. Yavaş yavaş zihnim açılıyor.

      Bu dönemlerde kafa karışıklığı ve dağınık hayat malum bende de var. Bir de unutkanlığım eklenince defter şart oluyor. O zaman bir blog defteri nasıl tutulur? Bununla ilgili yazı yazmam hepimiz için çok verimli olacak sanırım :)

      Sil
  4. Ayy ayraca bayıldım yaa eline sağlıkk ♥_♥

    YanıtlaSil
  5. Çok samimi içten bir blogun var dilerim hersey gönlüne göre olur kitap bitince yorumunu bekliyorum mutlaka ;) kişisel gelişim kitaplarına ayrı bir sevgim var ;) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bunları duymak çok mutluluk verici benim için :) Mutlaka yazıcam sanırım bu kitaptan sonra bende kişisel gelişim kitaplarına ilgi duymaya başlayacağım :)

      Sil
  6. Ayraçlar çok güzel bayıldımm.Keşke benim vagonumda da olsa neşeli kitaplara pek yakışırdı :)
    Ajanda ve kalem bende hep taşırım :)

    YanıtlaSil
  7. Bloğun ve yazdıklarım çok içten ve samimi geldi bana:) bligonuzu takipteyim

    YanıtlaSil