27 Ocak 2016 Çarşamba

Nasıl Biliyorum? Birde Benden Dinleyin..





   Sevgili Kalem Kuklası ve Neşeli Kitap Vagonu beni mimlemişler.. İlk defa mimlendiğim için olsa gerek heyecanlıyım tabiki. Takip ettiğim blog yazarları hakkında naçizane düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım. "Kimin hakkında ne yazsam ihihihi :)" diye düşünceler aleminde ellerimi ovuşturmakla meşgulüm tabi :)

   İsimleri geçen arkadaşlarımı mimlemekle birlikte kendilerini bu mimi yapmak zorunda hissetmemeleri gerektiğini ama isterlerse yapabileceklerini belirterek yazıma öncelikle beni mimleyen arkadaşlarımdan başlamak istiyorum.

   Kalem Kuklası: Kalemi çok güçlü olan blog yazarı arkadaşımız bir Anime/Manga/K-Drama konularında yazıyor. Ben anime nedir bilmez iken 'Usagi Drop Anime İncelemesi' yazısı sayesinde beni hayatımda ilk defa bir animeyi izlemeye sevketti. Henüz bitirememiş olsam da bitireceğime emin olabilirsiniz. Sizde animelere ilgi duyuyorsanız, detaylı ve sizi gerçekten tatmin edebilecek güzel bir anlatıma Kalem Kuklası sayesinde ulaşabilirsiniz. Yazıları sayesinde benim gibi hiç bilmeyen birine bile sevdirebiliyorsa bilenlere ve ilgi duyanlara muhteşem bir yol gösterici olacağına eminim.

   Neşeli Kitap Vagonu: Kitaplarla birlikte uzuuun bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Küçük bir isim değişikliği ile blog hayatına devam eden ve bizi kitaplarla ilgili bilgilendirmeyi ilke edinmiş kitap tutkunu arkadaşımızın dünyasına hoşgeldiniz öyleyse.

   Deep Tone - Sade ve Derin: Beni en iyi arkadaşlarından sayarak beni mesrur eden sevgili DeepTone ile aynı blog apartmanındayız ve karşılıklı kahvelerimizi yudumladığımızı hissedebiliyorum :) Sanat, müzik, film, radyo, edebiyat... Aklınıza ne gelirse DeepTone'da mevcut. Bloğuna girince sekmeleri arka arkaya sıralıyorum ve onun yazdığı hiçbir şeyi kaçırmak istemiyorum. Haliyle bloğundan çıkmam saatlerimi alıyor. Bildiklerinin sınırı yokmuş gibi geliyor. Raflara konulduğu gibi biten birbirinden güzel üç kitabında yazarı kendisi. İmzalı kitabını almak bana nasib olur mu bilmem ama kendisine buradan sesleniyorum ve imzalı kitabını istiyorum DeepTone hani aklının bir kenarında bulunsun emi :) He birde KÜBO'sunu çok seviyorum. İçim ona karşı da ayrı bir ısındı hani :) Ayrıca yeni bloggerların en büyük destekçisi olan DeepTone'un geniş dünyasında kaybolmaya hazır mısınız?
E hadi buyrun öyleyse..

   Bi Poşet Kitap: Sözü kadar kalemi de iyi olan arkadaşımız bir Hukuk öğrencisi. Vizelerin, finallerin arasından sıyrılıp bizi kitaplarla baş başa  bırakıyor. Bi Poşet Kitap bizler için okuduğu kitapları kapağından karakterlerine, içeriğinden üslubuna kadar kendi oluşturduğu puanlama sistemiyle inceleyerek, mevcut kitap hakkında bize en detaylı bilgiyi veriyor. Bence geç bile kaldınız :)

   Dağınık Anne: İsmi kadar samimi, kendi dağınıklığı içerisinde kusursuz bir düzen oluşturmuş olan ki en iyi ben anlıyorum onu sanırım :)  O blog dünyasının annesi olduğu için hem evini hem evladını çekip çevirir hem bloğunda bizlerle paylaşır hem de arada gelir bizi yoklar sorumluluklarını geciktirenleri sıkıştırarak yol gösterir. Sevilesidir. Annedir..

   Kore Fenomeni: İlgi alanından ve onda ne bulacağınızdan bahsetmeme gerek var mı? Kendisi haykırıyor zaten. He ben Kore dizisi-filmi pek değil hiç izlemem ama incelemelerini zevkle okurum. Ama öyle güzel anlatıyor ve inceliyor ki defterime bir kaç incelemesini izlemek üzere not aldığımı belirtmeliyim. Kore ile ilgili aradığınız herşeyi onda bulacaksınız. Kore Fenomeni sadece dizilerini inceliyor tabi bunu belirtmeyi es geçmişim ve hemen düzenleme yoluna giderek hatamı telafi etmeye çalışayım.

   Dreamland Günlükleri: O bizim sevgili Dreamellamız. 22 Blogger 1 Hikaye etkinliğinin kurucusu olup, 22 farklı bloggerı bir başlık altında toplayan ve 22 farklı kalemden tek bir hikaye oluşumuna vesile olan kalemi güçlü yazarımız, bloğunda bizlerle çeşitli yazı dizilerini paylaşıyor. Sürükleyici ve etkisi altında kalacağınız öyküler arıyorsanız Dreamella'nın bloğu vazgeçemeyeceğiniz, içinde kaybolacağınız bir dünyanın kapılarını aralayacak sizlere. Genelde kitabımı çantamda taşıyor olsam da bazen üşendiğim için yanıma almadığım zamanlarda otobüste, arkadaşlarımı beklerken, hastanede randevu sırası beklerken, PTT'de fatura sırasındayken telefonumdan hemen Dreamland Günlüklerine bağlanarak okumaya başlıyor ve Dreamellanın insanı esir alan hayal gücünün üzerimde yarattığı etkiye teslim ediyorum kendimi..

   Mürekkep İzleri: Sevgili River de anime ve mangalara ilgi duyan kalemi çok güçlü olan severek takip ettiğim blog yazarlarımızdan biri. 22 Blogger 1 Hikaye etkinliğinde beni en korkutan şimdilik 3 yazardan biri olma başarısına sahip. Yazılarını okumanızı tavsiye ediyorum. Birde halen devam etmekte olan bir çekilişi var. Kaçırılmayacak kitaplar, söz konusu kitapsa her daim oradayımdır ki ben çoktan katıldım bile. Sizde kaçırmayın. Hazır gitmişken de bir bakın River ne söylüyor..

   Mars Beyinli: Hayat devam ederken bazen öyle bunalıyorum ki, hani öyle ufak tefek değil, şöyle kocaman ağız dolusu sövesim geliyor. "Çizgimden çıkartmayın lan beniii.." diye içimden haykırıp dışımdan ya sabır çekerken, açıyorum ve onu okuyorum. O benim yerime her şeyi söylüyor. O söyledikçe ben bir rahatlıyorum, bir daha rahatlıyorum ki öyle rahatlıyorum yani ve "İyiki varsın Mars Beyinli."diye kendisine şükranlarımı sunarak Mars Beyinli'ye evren üzerinden olumlamalar gönderiyorum :) Herkesin hayatında bir Mars Beyinli mutlaka olmalı..

   Kalemderi - Söz Sanatı: Kalemi güçlü blog yazarlarımızdandır kendisi. Kavgakıran yazı dizisi halen devam ediyor ve ben her bölümünü heyecanla bekliyorum. Baya uzun bir yazı dizisi sanırım fırsat buldukça geriye dönüş yaparak okuyorum. Bitireceğim onu da inşallah. Severek okuyorum ve takip ediyorum. Kurcalanması güzel, içine girdiğinizde okudukça okuyacağınız, okumaktan yorulacağınız ama başından kalkmaktan zorlanacağınız bir dünya. Yaşadım biliyorum..

   Biz Kimiz Kadınız: Bloğunda kadına, hayata, insana dair herşeyi bulabileceğiniz biridir o. Denemeyimlerinden faydalanılmasını istediği için bizimle paylaşır herşeyini. Sağlıklı beslenme üzerine güzel bilgiler ediniyorum ondan. Bu aralar diyete başladı ve ilk bir hafta her gün bizimle ne yediğini paylaştı. Bende ondan feyz alıyordum ve yeme düzenimi oluşturmam konusunda beni motive ediyordu. Hatta imgeleme yöntemi diye bir yöntemden bahsettiği yazısı sayesinde bende imgeleme yöntemini hayatıma geçirmeye başlamıştım. Sadece zayıflamak konusunda değil bir kaç farklı konuda imgeleme yöntemini kullanma çabası içerisindeyim. Faydalı olduğuna inanıyorum. Bilimsel açıklaması nedir bilmiyorum ama gün içerisinde imgeleme yöntemini kullandığım konu ile ilgili daha fazla çaba gösterdiğimi farkediyorum. Eğer okuyorsa böyle yazıları daha da çoğaltmasını talep ediyorum kendisinden. Takip etmekten sıkılmayacağınız bir dünya..


Hepinize iyi okumalar.


Güzel Geceler Sizinle Olsun..




19 yorum:

  1. Bloğumda böyle bir yolculuğa çıktığından haberim yoktu... Çok şaşırdım ve çok da sevindim. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Bu mimi kısa süre önce sevgili Renkli Pasta Sepeti paslamıştı bana. Maalesef geri çevirmem gerekti. İlk fırsatta severek takip ettiğim, beğendiğim blogları yazacağım; ama bu aralar kafam gerçekten dolu. Yazmak istediklerim de biraz zorluyor, umarım yanlış anlaşılmam. Yazının başında yapmak zorunda olmadığımızı belirtmen de büyük incelik ayrıca. Mimlediğin için çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek :) Takip ettiğin sevdiğin blogları keşfetmek için sabırsızlanıyor olacağım. Merakla bekliyorum ama önce bir rahatla kendini iyi hissettiğinde bizlerle paylaşırsın. Şimdiden kalemine sağlık..

      Sil
  2. Ben hepinizin yerine söverim kuzum zevkle hem de ahahahah :D Ay çok şey oldum böyle utandım galiba :) Hakkımda yazdıkların ciddi söylüyorum çok güzel çok onore edici. :) Teşekkürler kestanefiyongum :*
    En kısa zamanda yapmaya mimi çalışacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bizi daha doğrusu beni rahatlatıyorsun :) Çizginden ve hayatımızdan hiç çıkma çünkü ismine de ayrı sempati duyuyorum :)

      Sil
  3. Ehe ehe ehe :))
    Anayım ben :D duygulandım :)
    Ne güzel detaylı anlatmışsın hepsini.. Gerçekten gidip gezdiğin okuduğun çok belli oluyor! Ben de girmiş kadar oldum bloglarına! 2 tanesi hariç hepsini bilmeme rağmen senden okumak çok keyif verdi gerçekten düşünerek uğraşarak yazmışsın eline sağlık!

    Gerçi şimdi Fenom gelecek ve dicek ki: Ben Kore filmi izlemiyorum sacece dizilerini ;))) Demeden ben diyim dedim ;) Sen de benim gibi onlar sayesinde gireceksin Kore'ye, her çekik gözlü birbirine benzediği gibi film/dizi de karışıyor bende! desteğe ihtiyaç var :)

    Mars Beyinli ve Biz Kimiz Kadınız'ı izlemiyorum sanırım. Çok hoş anlatmışsın onlara da gideceğim...

    Bu Mim'im birikti ;) Şu hikayeyi bir yazayım da el atayım ;)

    Bu samimi -ve ilk- Miminde bana da yer verdiğin için çok teşekkür ederim!!

    Terli terli su içme ;D öptümmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ne filmini ne dizisini hiç birini izlemediğim için ayırt etmekte zorlanıyorum. Okuyorum konu hoşuma giderse not alıyorum bir kenara dizi mi film mi bilmiyorum :) Onun sayesinde öğreneceğiz hepsini :)

      Aa bu benim ilk Mim'im dimi :) Anneliği hakediyorsun sonuna kadar :)
      Çok öpüyorum :)

      Sil
    2. Evet! İlk ve biz de varız ne güzel :) Teşekkürler Fiyonkcum! Ben de öptüm!

      Sil
  4. Eline sağlık Kestane pek sevimli olmuş ☺

    YanıtlaSil
  5. Fiyonk!!!cummm teşekkür ediyorum, bu mime benzer yapmıştım önceden ama teşekkür ederim ki, mutlu oldum :)
    Lakin ben kore dizileri ile ilgileniyorum hee filmler bildiğin abd yapımı falan ayrıca gurme tarifler, özgün paylaşımlar, nostalji falanda paylaşıyorum ki :)) Kore'den sadece diziler var hee :))
    Güzel paylaşım olmuş, kalemine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahilliğime ver hemmen yukarıda düzelttim sadece dizilerle ilgilendiğini yazdım. Bloğunda genel olarak Kore dizileri :) olduğunu gözlemlediğimi düşündüğüm için o konu üzerinden yazdım. Özgün yazılarını ve lezzetli tariflerini gölge de bırakmak istemedim :) Affına sığınıyorum..

      Sil
    2. Dağınık! hemen yetmiş benden önce :)
      Est. ne cahilliği yaa ee diyorum sana bloglarımıza gelmiyon diye boşuna şaka şaka bakma sen yaa bazen sivri dilli edasında yaşıyorum ama senin niyetinde de ortada ;) Fiyonk!!cuuumm takılıyorum bazen sen de kusura bakma ok??? hiç sıkıntı değil yaa, kapımızı tıklatana süpriz olur işte :)

      Sil
  6. Fiyonk duygulandım. Gerçekten çok çok duygulandım. O kadar güzel yazmışsın ki :) Çok çok çoook teşekkür ediyorum düşüncelerin için. Beni çok mu çok mutlu ettin :) Dünya kadar "çok" cümlesi kurdum Mutluluğumu sen anla. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim düşündüklerimi yazdım. Yüzünü güldürebildiysem ne Mutlu bana :)

      Sil
  7. Merhaba,
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum. Blogunuz ve anlatımınız çok güzel. Emeğinize sağlık. :)
    Takip ediyorum bende beklerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hemen ziyaretinize geliyorum :)

      Sil
  8. teşekkürler çoğu zaten takibimdeki kişiler böyle tanıdık görünce sevınıyorum walla :))) elıne saglık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek :) insan sevdiği şeyleri farklı ağızlardan duymayı çok seviyor değil mi :)

      Sil
  9. Çoğu sevdiğim bloglar.yeni bloklarda buldum :)

    YanıtlaSil