2 Ocak 2016 Cumartesi

Zamansız Komşuluk..




   Bizim mahallemizde yanakları pembiş, hafif toplu bir komşu annemiz var. Onun 2 oğlu 1 kızı var, 2 tane de gelini. Biz onlara giderken saate pek bakmayız. Onlar da bize gelirken saate bakmazlar. Gece saat 12'de 1'de komşuluk yaparız. O gün kahvemizi içmediysek birbirimize gece kahvesine gideriz.
  İki eltiler birbirleriyle çekişirler. Bir de görümce olunca, komşu annem hep idare eder. Hiç kızmaz. Üzülürse içinden üzülür sonra susar.
   Komşu annem torunlarını çok sever. Ağzından düşmez hepsini ayrı ayrı anlatır. Hikayeler biter baştan anlatır. Torunları da onu çok sever. Arkasında hep ağlarla babaanne gitme diye.

   Komşu annemin kızı var. Benden yaşça büyük. O bir öğretmen. Bu yıl dershaneler lise olunca çok yorulmaya başladı. Çok iyi bir dinleyicidir en önemlisi. O hiç evlenmedi. Evlenmeyi de düşünmüyor zaten. Sanırım en iyisini yapıyor. Aşka mahkum etmiyor kendisini. Bende o kervana katılmayı düşünüyorum sonra vazgeçiyorum. Sevmek diyorum olmazsa olmaz. Ama nasıl severim bundan sonra? Sevebilir miyim? Birisine güvenebilir miyim? Bilmiyorum.. Sevmek benim için bir muamma şimdi.. Aşk ise imkansız gibi..

   Bu gece komşu kızını aradım saat 23:45 falandı herhalde. 15 dakikaya geldiler. Mesafe uzak olduğundan değil, toparlanıp çıkmak zor olduğundan çünkü komşu annemin bir torunu hep onlarda kalıyor. Hemen kahve pişirdim. Bugünün kahvesini birlikte içtik. Akşam çayı hala ocakta olduğundan, birer bardakta çay içip çaydanlığında dibini böylece görmüş olduk. Genel bir değerlendirme yaptık .Komşu kızının okulda öğrencileri çekiliş yapmışlar ve iki çekilişe girmek durumunda kalmış. Okullar açılınca vereceklermiş hediyeleri ama ne alacağına karar verememiş hala bende ona fikirler verdim. Hallederiz bir şekilde ya sorun değil dedi. Yarın kuzeni nişanlanıyor onun. Saçımı makyajımı yaptırıp nasıl otobüsle düğün salonuna gidebilirim diye kara kara düşünerek gitti. Buna bir çözüm bulamadık. Şimdi ise saat 01:10. Onlar bir kaç dakika önce çıktılar bende hemen bilgisayarın başına geçtim tabiki.

   Bizim komşuluğumuz kimine göre zamansız ama bana göre çok anlamlı. Saatimiz yok, kahvemiz var. Saate bakarak değil o gün kahvemizi içip içmediğimize bakarak karar veriyoruz.

   Hizmete, ikrama gerek yok. Kahvemiz sade olsun, hoş sohbetimiz daim..







8 yorum:

  1. Hii ne güzel yaa hâlâ böyle komşulukların olması huzur veriyor insana :) bizim de zamansız komşularımız var iyi ki varlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamansız komşuluklarımız daim olsun :)

      Sil
  2. Ah nasıl imrendim maşallah size.... keşke yakınınızda olsaydım böyle çıkarsız sade içten dostluk kurardık inşallah benimde böyle komşuluklarım olur:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlişkiler çıkar amaçlı olmayınca böyle içtenleşiyor :) Hayat bu belki birgün bi kahve içmek nasip olur :) Rabbim size de nasib etsin inşallah böyle güzel dostluklar komşuluklar :)

      Sil
  3. çok güzel bişi bu yaa :)

    YanıtlaSil
  4. Bizimde eskiden vardı böyle komşularımız...Ama sonra zaman ve mekan değişti...
    Kalabalık binalarda yapayalnız insanlar olduk.Hatta evler büyüdü ama biz yalnızlığımızla o evlere sığmaz olduk... yanınızdan dostlarınızın, elinizden kahvenizin düşmemesi dileğiyle...
    sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki odalı evimizde bol kalabalıklı sohbetler de vardı bir zamanlar. Rabbim gönlünüze huzur, yuvanıza neşe ve bereket versin..

      Sil