25 Aralık 2015 Cuma

Bir Kitap Ne Kadar Bekler Beni?




   Dış dünya ile tüm bağlantımı kopartırım ve kitabı yaşarım sadece. Birisi bir şey mi demiş, yemek hazır mıymış, düğün mü varmış, deprem mi olmuş, dünya mı yanmış hiç umrumda olmaz. Zaten fark etmem çevremde gelişen olayları. Kitapla bütünleşirim okurken.. 

   Bu yüzdendir ki kitapların üzerimde bıraktığı etki de büyük olur. Gerçekten ağlarım kitap acı sonla biterse, gerçekten hayretler içerisinde kalırım ve ben sana güvenmiştim katil sen miydin diye düşman bile olurum hatta kitabın içerisindeki karakterlere..

   E-kitap okuyamam ben mesela. Kitaba dokunmalıyım. Sayfalarını değmeli ellerim. Dokusunu hissetmeliyim. Köşelerini bantlayıp muhafaza etmeliyim..
   Kitaplarımı birisine emanet etmekte çok zorlanırım. Herkes benim gibi koruyup kollamaz, hassas davranıp ruhundan anlamazlar kitaplarımın diye endişe ederim. Olur da kitaplarımı birisine ödünç verirsem mutlaka içine ayracını da koyarım ve bükmeden, sayfalarını kıvırmadan oku diye tembihlerim. Bir cümlenin altını çizeceksem yumuşak dokulu bir kalemle hassas bir şekilde çizerim.

   Hiç internetten kitap alışverişi yapmadım. Yapamam da sanırım. Kitapçıya gitmeliyim. Kendimi rafların arasında kaybedip, her kitaba dokunma arzusuyla hunharca uzanmalıyım her kitaba  ve nazikçe elime alıp kitabın bana vereceği sıcaklığı hissederek almalıyım o kitabı. Dokununca ısınmazsa içim alamam, ertelerim başka zamana..

   Ama bu aralar tuhaf bir durumdayım. Kitapları alıp koyuyorum üst üste beni bekliyorlar okunmak için. Bu soğukluk hayra alamet değil. Ben ne ara bu hale geldim anlamadım. En kısa zamanda özüme dönmem temennisiyle..








8 yorum:

  1. ben de dokunarak kitap almayı unuttum be :/ napalım internette hepsi nerdeyse yarı fiyatına :) bazen olur öyle soğursun ama geçer :) kış okuma şenliğine katıldın mııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayak üstü gide gele kitap bitirdiğimi de bilirim.. Ah o rafların dili olsa da konuşsa :) Mutlaka geçecektir ben kitaplarımdan ayrı kalamam zaten ama insan azıcık ayrı kalınca içine düştüğü boşluk derin oluyor :)

      Kış okuma şenliği de nedir? Etrafta kitap isimlerini görüyorum herkesin bununla ilgili listeleri var ama tam olarak neyi hedefliyoruz? Kim başlatmış? Kafamda deli sorular araştırmasını yapıyorum ama beni aydınlatmak istersen sevinirim :)

      Sil
    2. Hihih isterim tabii :) pinuccias'ın kitapları diye bir blog düzenliyor, birsürü değişik kategori var oralara uygun kitap bulup yerleştiriyorsun en eğlenceli aşama da bu sanırım :) pinuccias 2015 kış okuma şenliği yazarsan google seni yönlendirecektir :)

      Sil
    3. Direk ilk kaynağından araştırıp öğrenmek en güzeli olacak sanırım :) hemmen inceliyorum :) Umarım bir cesaret bende katılabilirim :) Nasıl diyorlar tırnak içinde "depresyondayım" başlığının altına sığınıyorum ya bu aralar :))

      Sil
  2. Oh ne güzel, ful konsantre :)
    Hımm benimseme... hissetme.. özen.. hassasiyet.. titiz..
    Olur arada isteksizlik normal, aşk sevgiye dönüşüyordur, zamanla daha keyif alırsınız :)
    Bende netten kitap almayanlardanım hahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kesinlikle ve en güzeli aslında
      Ben netten kitap almaya da alışamam sanıyorum :)

      Sil
  3. Ben kitapçıda beğenip internetten alıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Kitapçıda beğenip, etkilenip, almak istediğin bir kitabı nasıl bırakıyorsun orada :) yavrularım benim canım kitaplarım. Etkileşim olduysa ayrılamam kitaptan kii :))

    YanıtlaSil