25 Aralık 2015 Cuma

Gönderilmeyi Bekleyen Kartpostallar..




   Uzun zamandır yazmak istediğim, sesimi duyurmak istediğim bir konudan bahsedeceğim bugün: "Kartpostal"

   Bilmeyenler olabilir mi diye düşünüyorum da yaşça küçüklerimiz varsa aramızda bilmemeleri çok normal. Kartpostalları çok sevmeme rağmen eskiyen ve tozlu raflara kaldırılıp unutulan bu geleneğimizi vurgulamak için açtım bu postu.

   Şimdilerde kırtasiyelerde kartpostal namına birşey bulabilmek mümkün değil. Hatta "Kartpostal var mı?" diye sorduğumda "O ne abla?" diyenler bile var. Gittiğim şehirlerden kartpostal almayı severim tabi bulabilirsem. Eğer imkanım olursa gittiğim şehirlerden kartpostal yollamayı daha çok severim.
En son kartpostalımı Antalya/Side'den almıştım.

   Ben kendi kartpostallarımı kendim boyuyorum artık. Nasıl mı? D&R'da 'Esrarengiz Bahçe' kitabının kartpostal versiyonunu görünce, 'Zaten boyama kitabını boyuyorum kendi kartpostallarımı neden kendim renklendirmeyeyim?' diye düşündüm ve hemen satın aldım. Fiyatı 10 TL ve içerisinde 20 adet birbirinden farklı kartpostal var. Hepsi de sizin istediğiniz şekilde renklendirilmeye hazır halde renklerle hayat bulmayı bekliyorlar. Fiyat olarakta gayet uygun tanesi 0,50 kuruşa denk geliyor. Eğer kartpostallara ilginiz varsa ve boyama yapmayı da seviyorsanız kaçırmayın derim.

   Sizlerde nadide kartpostallarınızdan beni de mahrum bırakmaz ve bir kartta bana yollarsanız çok sevinirim. Çünkü daha boyanacak o kadar çok kartpostalım var ki sahiplerini bekleyen..



   Beni bu yazıyı yazmaya teşvik edense Sevgili Balköpüğü'nün bloğunda paylaştığı "Postcrossing" uygulaması. Siteye üye oluyorsunuz ve sistem size bir adres veriyor ve bir kod veriyor. O kodla birlikte kartınızı Dünya'nın bir ucundaki kartpostal tutkunlarına gönderiyorsunuz. Zaten Balköpüğü'nün bu konuyla ilgili tüm detayları anlattığı yazısını buradan okuyabilirsiniz.








2 yorum:

  1. postcrossing, bazı blogçu arkadaşlarımız yapıyor ki ne güzel bişi de mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben çok seviyorum :) İstersen seninle de yapabiliriz DeepTone çok mutlu olurum :))

      Sil